Projekt varnost

01 432 1078 
info@projekt-varnost.si

Splošno o laminatu

Če prenavljate stanovanje ali hišo, je to odlična priložnost, da pri tem zamenjate tudi talno podlago in tako vaši prostori dobijo povsem nov izgled. V zadnjem času je zelo popularen laminat, ki je cenovno ugoden (obstaja tudi laminat višjega cenovnega razreda), cena pa v tem časih ni zanemarljiv dejavnik. Cena laminata se giblje okrog 8 Eur za 1 kvadratni meter, odvisno od kvalitete. Pri nakupu laminata so v določenih primerih v ceno vključene tudi pripadajoče zaključne talne letve.

Laminat obstaja v več kot 400 različnih vrstah designa in različnih barvah, zato da lahko izberete pravo barvno kombinacijo, ki bo ustrezala pohištvu v prostorih, ki jih želite preurediti. Najbolje je, da izberete tak laminat, ki ga ni potrebno lepiti, ampak imajo plošče na obeh straneh posebne utore, s katerimi jih enostavno zlagate eno v drugo. Tak način vam omogoča tudi demontažo laminata, če si sčasoma zaželite drugo barvo ali vzorec. Zato je laminat primeren tudi za talne podloge v bolnicah, hotelih in restavracijah.

Laminat je na voljo v različnih debelinah (običajno 7 ali 8 milimetrov) in različnih razredih obrabe (31, 32 in 33), odvisno od obremenitve prostora. Za stanovanja in hiše je dovolj že 31 ali 32, pri bolj obremenjenih poslovnih prostorih pa je bolje izbrati razred 33. Tudi širina plošč laminata se razlikuje.  Za dodante informacije o številu plošč, ki jih potrebujete pri opremljanju vaših bivalnih prostorov, vam priporočamo obisk podjetja Hotenjka, ki vam, na vašo željo, laminat tudi položi.

Go Back

Comments for this post have been disabled.